onsdag 30 mars 2011

Hjärtat

ett hjärta till dig

måndag 28 mars 2011

Fölet

Här kommer en bild på det yngsta fölet i Kråkebo. Hur söt som helst och kolla in den härligt mjuka och lite lockiga pälsen. Närheten mellan sto och föl är total, inte mer än någon meter ifrån varann.

lördag 26 mars 2011

Huset i skogen

...grön lyser mossan på taken, mer än en fågel är vaken...

Fågel i motljus

Tidig vår, eftermiddagsljus över Jönköping.

måndag 21 mars 2011

Fotoutmaning Måndagstema - Färgrikt

Vill du se fler färgrika bidrag får du klicka h ä r.

Tiltshift- eller Lensbaby-objektiv är lite inne just nu. Att bygga miniatyrvärldar kan man se i annonser, tidningar och i mängder av bilder på nätet. Dessa objektiv är dyra, men det går att efterbehandla i Photoshop istället, eller använda någon av de gratistjänster som finns på nätet.
Här har jag försökt att fixa till det i Photoshop, inte lätt, jag måste träna märker jag. Får nu ta lite presumtiva "Tiltshift-bilder" att träna på tror jag.
På bilden: vår stolta Sofia Kyrka

Förbannade tråkiga snö...

... jag vill ju ut och fota våren...
Rambutan i svartvitt då för tusan.

torsdag 17 mars 2011

Saint Paulia

Saintpaulian är endemisk, det vill säga den växer bara inom ett begränsat område i Kenya och Tanzania. Flera av de vilda arterna är endemiska för ett enda bergsområde.

Saintpauliorna är beroende av att skogen där de växer lämnas orörd för att kunna överleva. När skogen huggs ner trängs saintpauliorna undan av mer ljusälskande växter och skadas dessutom av det ökade solljuset. Ända sedan 1800-talet har regnskogarna i Östafrika huggits ner, bland annat för den mycket lönsamma exporten av timmer, men även för lokal användning som virke och bränsle. Eftersom befolkningen i området ökar snabbt så ökar även behovet av jordbruksmark och efter avverkningen av regnskogen anläggs ibland åkermark. Detta gör att den vilda saintpaulian är utrotningshotad.

tisdag 15 mars 2011

Glaskulan

Det är den rosa orkidén i bakgrunden som ger färg åt denna bild. Lite lagom abstrakt kanske.

Bubblor

Bubblor i vattnet. Hoppas att snart kunna fota en tussilago eller snödroppe eller nåt liknande istället för bubblor i en glasskål med lite plättar i luften, en orkidé och ett flytande ljus. Blomman och ljuset fick inte plats på samma bild, det är ju ett macroobjektiv..  :)

söndag 13 mars 2011

Stilleben

Skärpan ligger på toppen av knoppen...

Rambutan

Ibland är det kul att testa en ny frukt. Den här gången valde jag en frukt som kunde tänkas vara häftig på bild, det blev Rambutan. Odlas i Ostasien och används mest som snacks eller till ost. Smakade sött, som mitt emellan fläder och päron... god var den. Fruktköttet var geleartat och kunde klämmas ur skalet utan problem, kärna i mitten som man inte ska sätta tänderna i.

Rekommenderas som ett spännande och nyttigt snacks, innan en god middag kanske :)

torsdag 10 mars 2011

Lamt

Lamt men söt ändå...

onsdag 9 mars 2011

tisdag 8 mars 2011

söndag 6 mars 2011

Komposition

I vissa bilder är det kompositionen som som är mest iögonfallande.

lördag 5 mars 2011

Abstrakt igen...

A B S T R A K T

Abstrakt..

Härliga färger och former i kombination med varandra.

Abstrakt droppkonst

Det finns inte mycket till vackra färger att fotografera än utomhus. Då får man dyka ner i fruktskålen igen, hitta vindruvorna, skölja av och fota, trolla lite i Photoshop och vips, -abstrakt droppkonst.

Knoppen

Med på denna bild finns både macroobjektivet och grannens hus...

Fotoutmaning Måndagstema - Primitivt

Det här är nyckeln till ett skåp från 1847. Då var det primitivt :)
För fler primitiva bidrag klicka h ä r.

birdsbirdsbirds

Stadsparkens invånare.

Stadsparken

Stadsparken en kall men ganska solig dag.

Nytt macro objektiv!

Ha! hon har köpt sig ett sprillans macroobjektiv, ett Tamron 90mm. Nu får ni stå ut med en himla massa massa närbilder. Jag börjar med en droppe på en apelsin.